Informatie over zonnepaneel reiniging

u ontzorgen in uw leefomgeving is onze missie


Het reinigen van zonnepanelen is niet alleen een kwestie van een verzorgd exterieur.
Hoe schoner uw omgeving hoe minder kans op vervuilde zonnepanelen.
Door vervuiling kan veel rendementsverlies optreden. 

afb schone zonnepanelen

Waarom zonnepanelen reinigen?

Zonnepanelen bevinden zich buiten en zijn net als ramen onderhevig aan weersomstandigheden en al wat door de lucht vliegt. Dit wil zeggen dat ze bevuild kunnen raken door vogels, stuifmeel, sneeuw, regen of zand. Wanneer ze met een laagje vuil bedekt zijn, zullen ze minder licht opvangen en dus minder renderen. Vandaar dat ze af en toe gereinigd moeten worden.

Ook industriële vervuiling, vogels en de nabijheid van snelwegen zorgen voor extra vervuiling van de zonnepanelen. Ook de oriëntatie van de ligging van de zonnepanelen zullen de aard van de vervuiling bepalen. Bij hellingsgraden van minder van 20% zal zich aanzienlijk meer vuil vastzetten. Gelukkig hebben de meeste daken een hellingsgraad van 30% – 45%.

Wanneer is het beste moment voor het reinigen?

De beste momenten voor reinging zijn in het voorjaar en het najaar.
In het vroege voorjaar staan de rendabele maanden maart, april, mei, juni en juli voor de deur en in het najaar heeft de zomer haar stoffige sporen achter gelaten. Ook zullen de glasoppervlakken in de winter makkelijker en langer schoon blijven door regen.
Probeer de zonnepanelen dan ook ieder jaar 1 keer te laten reinigen, zodat er zoveel mogelijk energie opgewekt kan worden.

Afb Rendement

Verlies van rendement door vervuiling

Het vuil dat zich na verloop van tijd op uw zonnepanelen kan vormen, veroorzaakt dat er minder zonlicht de zonnecellen kan bereiken. Daardoor kan ook het later inschakelen of eerder uitschakelen van de omvormer voor komen waardoor minder lang elektriciteit opgewekt wordt. Het rendement kan dan al snel verminderen tot wel 3% per jaar. Laat u de vervuiling jarenlang aanslepen dat zit u toch met een gevoelig energieverlies. Uw investering zal dus op termijn minder snel terugverdiend zijn.
Door het reinigen van zonnepanelen kunnen ze maximaal rendement op blijven brengen. 

Afb vader die kind verzorgt

Wat kost reinigen van zonnepanelen?

De kosten voor het reinigen van zonnepanelen worden bepaald door:
• Aantal verdiepingen en bereikbaarheid;
• Aantal te reinigen zonnepanelen;
• Te gebruiken materiaal en afstand tot opdrachtgever.

Een reinigingsbeurt kan al vanaf € 39,00 startkosten en € 1,50 per zonnepaneel (incl. btw).
We rekenen geen reiskosten binnen een straal van 15 km rondom Roermond.  

Wij gebruiken zachte borstels en reinigen uw zonnepanelen zorgvuldig met osmosewater (gedemineraliseerd water) waardoor ze optimaal gereinigd en streeploos schoon worden. Zo zorgen we voor meer rendement op uw investering. 

En als we er toch zijn ...

Voor een kleine meerprijs nemen we dakgoten, boeiboorden, verandadaken, serres of gevelbeplating mee in de reinigingsbeurt, bijvoorbeeld:
• Dakgootreiniging: € 4,00 per strekkende meter;
• Veranda dak of boeiboorden: € 1,00 per vierkante meter.

Ook kunnen we uw zonnepanelen en dak inspecteren op schades met behulp van onze drone met videocamera. 
Graag bespreken we de mogelijkheden met u. Laat uw gegevens achter op onze contactpagina en we nemen snel contact met u op.

Algemene voorwaarden
Wij verrichten onze diensten onder deze algemene voorwaarden.


afbeelding Osmose water

Wat is osmosewater

Osmosewater wordt ook wel gedemineraliseerd water genoemd en is water in zijn puurste vorm. Het is namelijk vrij van kalk, lood, zouten, ijzer, natrium, kalium, magnesium en organische vervuiling. Osmosewater is om die reden erg puur en laat daarom geen strepen of vlekken achter. Dit pure water is ook in staat om goed door te dringen in het oppervlak. Op deze manier wordt het reinigen van glasoppervlakken een stuk fijner, aangezien het een mooi resultaat geeft. 

De meest gebruikte toepassing van osmosewater is het schoonmaken en reinigen, voornamelijk door schoonmaakbedrijven en glazenwassers. Door het gebruiken van osmosewater is het ook niet nodig om zeep of chemicaliën te gebruiken.
Normaal leidingwater bevat kleine deeltjes die niet persé schadelijk zijn, maar die bij voorkeur niet gebruikt voor de schoonmaak van ramen. Deze deeltjes zijn fijn en dienen gefilterd te worden. Het normale leidingwater wordt doormiddel van druk door een filter geperst en op deze manier wordt het overgrote deel van de chemische- en bacteriologische deeltjes verwijderd worden, maar blijft er wel nog een gedeelte achter. Bij het filteren tot osmosewater wordt er gebruik gemaakt van meerdere filters die elk hun eigen stoffen eruit filteren.

Zodoende is dit water vrij van elke vorm van vervuiling en is het zeer geschikt voor de reiniging. Osmosewater neemt namelijk gemakkelijk vuile bestanddelen op en op deze manier is het gebruik van andere schoonmaakproducten niet noodzakelijk. Op deze manier is de toepassing van osmosewater ook een milieuvriendelijke aanpak, aangezien er geen schadelijke producten gebruikt hoeven te worden. 

Meer weten?

Van individuele woning tot buurtproject:
Indien gewenst maken wij een plan op maat voor de het onderhoud van de zonnepanelen. 

Neem daarom geheel vrijblijvend contact met ons op.

Adres

Panheelderweg 23
6097 AH  Heel
Nederland

KvK 76870324
BTW NL860818111B01